MESSUILLA TAPAHTUU


Messuohjelma esittelee puutarha–alaa monipuolisesti ja luennoitsijat sekä työnäytösten tekijät ovat alansa ammattilaisia.

Messuilla taiteellinen osuus näkyy satakuntalaisten taiteilijoiden ja taiteen harrastajien teoksina, performanssiesityksinä, työpajoina ja luentoina. Muun muassa professori Maunu Häyrynen luennoi aiheesta Taide Puutarhassa.

MAUNU HäYRYNEN LUENNOI

Maunu Häyrynen luennoi kaksi kertaa meidän messujen aikana. Koska teemme yhteistyötä myös taidemuseon kanssa mm. Kasvukoti– ja Kasvukoti II– teoksiin liittyen, on tähän yhteistyöhön liittyen toinen luennoistamme Taidemuseolla ja toinen Vihertietokeskuksessa.

Lauantaina 30. elokuuta 2014 klo 14.00 luento Taidemuseolla aiheesta PUUTARHA TAITEENA

Sunnuntaina 31. elokuuta 2014 klo 14.00 luento Vihertietokeskuksen luentosalissa, aiheena TAIDE PUUTARHASSA.

Luennot kestävät noin 20 min ja sitten on varattu aikaa keskusteluille. Luentoihin liittyy kuvia.

NEULEGRAFFITIT

Neulegraffiti on pehmeä tapa merkitä jokin eine tai paikka. Se tuo kotoisen tunnelman tuttuun esineeseen tai paikkaan. Neulegraffiti voi myös uudistaa vanhan jo hylätyksi tulleen tavaran uuteen käyttöön. Neulegraffitit puutarhassa voivat olla vaikka lämmin villainen kädensija tutussa työvälineessä tai puutarhan koristeeksi päätynyt katkennut lapionvarsi.

Porin Taide– ja Taideteollisuusyhdistys ry:n jäsenet ovat tehneet Poriin jo muutaman vuoden ajan erilaisia neulegraffiteja arjen iloiseksi yllätykseksi. He ovat myös kutsuneet porilaisia tekemään omia graffiteja.

Satakunnan Puutarhaseuran PUUTARHAMESSUILLA esitellään kuvin ja esinein tehtyjä graffiteja, annetaan vinkkejä graffitien tekemiseksi ja opastetaan neuleen tai virkkauksen alkuun. Neulegraffiteja voi myös tehdä esimerkiksi keskenjääneistä käsitöistä ja vanhoista kaulahuiveista.


KURPITSA MUUTTUU MUUKSI

Kurpitsa muuttuu muuksi –kilpailu julistettiin 26. huhtikuuta Porin Piha– ja Puutahamessuilla. Kilpailuaikaa on koko kesä, aina Taide Puutahassa –messujen alkuun asti.

Kilpailutyö tehdään itse kasvatetusta Jättiläismeloni –kurpitsasta. Kurpitsan siemeniä voi hankkia Siemenvesalta tai kysyä valmiita taimia puutarha–alan erikoisliikkeistä.

Kaikki luomukset osallistuvat samaan sarjaan ja paras idea palkitaan Siemenvesan 50 euron lahjakortilla. Innovatiivisin idea on voiton avain, joten mieti, mikä olisi jokin ekstravagantti juttu, jokin sellainen tuotos, mikä lumoaa tuomariston uutuudellaan.

Kilpailija voi tehdä kurpitsasta ruokaa, säilykettä, taidetta tai jotain aivan muuta ja tuomalla tuotoksensa messuille viimeistään 31.8. klo 14, jolloin Porin Taide– ja Taideteollisuusyhdistyksen nimeämä raati valitsee parhaan idean.

KURPITSA MUUTTUU MUUKSI –KILPAILUN TULOKSET

Porin Taide– ja Taideteollisuusyhdistys ry julisti Satakunnan Puutarhaseuran PUUTARHAMESSUjen yhteydessä kevään puutarhamessuilla siemenpussin saaneille kurpitsankasvattajille kilpailun KURPITSA MUUTTUU MUUKSI.

Toisena messupäivänä klo 15.30 PTTY:n raati julisti parhaan idean voittajaksi Jarmo Lainialan työn SääSTöPOSSUN.

Jarmo sai palkinnoksi Siemenvesan lahjakortin 50 euroa.